Worldcup Bilbao: net geen top 10

27-07-2016

 

TandemTeam El ToRo nam van 15 tot en met 17 juli deel aan de wereldbekerwedstrijden in het Spaanse Bilbao. Daar was de complete wereldtop aanwezig. De mannen begonnen met de tijdrit. Harm Scheij deed verslag: “Roel en Tom stonden aan de start. Ze vlogen ‘één twee drie boem’ uit de startblokken. Al na drie kilometer haalden ze een tandem in. Na twee ronden haalden ze er nog één in. Dat ging goed! Na 28 kilometer werden ze elfde. Net geen top 10!”

 

TandemTeam El ToRo kon een dag herstellen van de tijdrit, daarna moesten ze weer aan de bak. De wegrit stond op het programma. Roel: “Het was erg heet die dag: 35 graden in de schaduw! Maar we stonden gewoon aan de start. Daar gingen we weer. We kwamen het eerste stuk goed door. We zaten in de tweede groep, want er was al een paar tandems gevlucht. Dat was de kopgroep. Toch stonden we rond plek zeven: het ging vrij gemakkelijk het eerste deel. Na een tijdje voelde ik in de afdaling dat de band slapper werd, dus ik zei tegen Tom: ” Volgens mij hebben wij een lekke band”. En ja, mijn vermoedens bleken juist. Gelukkig kregen we een nieuw wiel. Helaas konden we niet meer terugkomen. We haalden maar de twaalfde plaats.”

 

Al met al was het weer een leerzame week voor Tom en Roel. Op naar de volgende wereldbeker!

 

Sponsors gezocht

Trainen kost tijd, materiaal en begeleiding en dus geld. Daarom ben ik op zoek naar nog meer sponsoren die mij kunnen steunen.

 
 

Ontwerp en realisatie WDPP