Column augustus - De vader van Tom Gakes aan het woord

03-08-2016

Tom Gakes en Roel Scheij
 

Anton Gakes, vader van piloot Tom:

”Roel stapte meteen bij Tom achterop”
 

“Hoe mijn zoon Tom in TandemTeam El ToRo terecht is gekomen? Wielrennen is zijn grootste passie. ‘s Zomers gingen we met ons gezin vaak naar Franse of Italiaanse campings. Daar zat hij dan als klein jochie tussen de oudere mannen wielrennen te kijken. Samen gingen we naar een lokale ? etsenhandelaar en kochten een oude ’Reus’. Wat was Tom trots en wat heeft hij op die oldtimer veel kilometers (al vlot tochten van ruim 200 km) gereden! Op vakanties ging Tom niet met ons mee eropuit. Hij trainde liever en bereidde routes en schema’s voor. Zijn moeder, oudere zus Marieke, jongere broer Sjoerd en ik brandden dan maar een kaarsje in een buitenlands kapelletje, op de veilige afoop van zijn bergetappe!”


“Tom deed mee aan wielerwedstrijden en was bloedfanatiek. Naast het fietsen op de weg (amateur, elite en beloften) ging hij zich ook steeds meer richten op de baan (in Alkmaar). Daar ontmoette hij Maria Jongeling. Via haar kwam hij in contact met tandemwielrennen. En zo kwam hij ook Roel tegen, die meteen bij hem achterop stapte. Nu vormen ze samen TandemTeam El ToRo. Ze passen prima bij elkaar. Beiden hebben een sterk karakter en veel talent. En ze hebben fantastische begeleiders om zich heen.”


“Sport is altijd Toms grote drive geweest. Niet vreemd dus dat hij is afgestudeerd in bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij heeft nu een leuke baan bij Salomo Bikes en woont in Opmeer, samen met Myrthe en Flyn. Ik hoop voor alle betrokkenen dat het project Tokio een groot succes wordt!”

Anton Gakes


Bron: Column MooiMegaZien - augustus 2016

 

 

 

Sponsors gezocht

Trainen kost tijd, materiaal en begeleiding en dus geld. Daarom ben ik op zoek naar nog meer sponsoren die mij kunnen steunen.

 
 

Ontwerp en realisatie WDPP