Column januari - Trainer Maria Jongeling

27-01-2017

 

 

“Ook komend jaar gaan ze zeker weer in de prijzen vallen”

 

“Omdat ik zelf jaren als pro op de fiets heb gezeten en in die tijd ook internationale titels heb behaald, weet ik wat het is om te trainen met een duidelijk doel voor ogen. Toen ik gevraagd werd tandemteams te trainen, had ik al enige tijd afstand genomen van het fietsen. Bovendien was ik  door chronische knieklachten inmiddels afhankelijk van loophulpmiddelen. Ik zag het onverwachte verzoek dus vooral als een uitdaging.”

 

“Twee maal per week trainde ik met tandemteams op de wielerbaan in Alkmaar. Daar viel mijn oog op een solorenner: Tom Gakes. Hij bleek talent te hebben als piloot en over het juiste karakter te beschikken. Via via kwamen we op het spoor van een stoker die een piloot zocht. Het bleek om een talentvolle jongen te gaan, Roel Scheij. Vanaf het eerste moment was er een klik tussen die twee en zo was een nieuw tandemteam geboren.”

 

“Roel en Tom vroegen me of ik niet alleen hun trainer, maar ook hun coach en begeleider wilde worden. Sindsdien ben ik officieel verbonden aan het duo. Naast de trainingen, plan ik met de jongens het seizoen, zorg ik dat ze over de juiste papieren beschikken om te kunnen deelnemen aan internationale wedstrijden, kook ik voor ze en maak ik de ouders van Roel wegwijs in wielerland. Kortom, ik doe alles om TandemTeam El ToRo te laten presteren. Afgelopen jaar hebben ze zich al met de internationale top kunnen meten. Komend jaar gaan ze ook zeker weer in de prijzen vallen. Een medaille in Tokio is haalbaar. Ik zal ze blijven steunen zo lang het kan en nodig is!”

 

Bron: Column MooiMegaZien - Januari 2017

 

 

maria jongeling

Sponsors gezocht

Trainen kost tijd, materiaal en begeleiding en dus geld. Daarom ben ik op zoek naar nog meer sponsoren die mij kunnen steunen.

 
 

Ontwerp en realisatie WDPP