Column juli - Scout Josbert de Vries ontdekte wielertalent Roel

04-07-2016

 

Scout Josbert de Vries ontdekte wielertalent Roel:

“Ik voelde het vuurtje branden!”

 

“Het talent van Roel Scheij ontdekte ik tijdens de KNWU Talentdagen voor aangepast wielrennen. In 2013 reisde ik daarvoor door het hele land. Met een truck vol fietsen - waaronder handbikes, tricycles en tandems - trokken we van event naar event. We lieten jonge mensen, vaak met een beperking, kennismaken met de verschillende disciplines. Ik vond dat prachtig! Ik was in die tijd zelf een fanatiek wielrenner. Anderhalf jaar lang was ik ook piloot bij de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, de KNWU. Piloot wil zeggen dat je de voorste wielrenner op de tandemfiets bent.”

 

“De toenmalige bondscoach bij de KNWU was Eelke van der Wal. Na afloop van de Talentdagen kon ik hem vertellen dat ik drie talenten had gespot. Roel Scheij was daar één van. Roel zal toen een jaar of veertien zijn geweest. Ik merkte direct dat hij veel power in zijn benen had. Maar wat nog veel belangrijker was: ik voelde het vuurtje branden! Dat is wat je nodig hebt om ver te komen met tandemwielrennen.”

 

“Als je het mij vraagt, heeft de fiets een zeer grote invloed gehad op de emancipatie van vrouwen en van mensen met een beperking. Fietsen geeft vrijheid, in de breedste zin van het woord.”
 

Bron: Column MooiMegaZien - juli

Sponsors gezocht

Trainen kost tijd, materiaal en begeleiding en dus geld. Daarom ben ik op zoek naar nog meer sponsoren die mij kunnen steunen.

 
 

Ontwerp en realisatie WDPP