El ToRo gaat strijd aan in Spaanse wereldbekerwedstrijden

07-07-2016


Tom Gakes: “Aanstaande maandag vertrekken Roel en ik naar Spanje voor een wereldbekerwedstrijd. Dit zal voor ons de tweede wereldbekerwedstrijd van dit seizoen worden en ook de tweede uit onze carrière. Eerder dit jaar reden we namelijk ook al de wereldbeker in België (18e plaats). De wereldbekerwedstrijd in Zuid-Afrika hebben we moeten overslaan vanwege de te hoge kosten. Waar we in België nog alleen de wegwedstrijd mochten rijden, zijn we voor de wedstrijd in Spanje geselecteerd om zowel de wegwedstrijd als de tijdrit te rijden. De wedstrijden vinden plaats in de buurt van Bilbao in het Baskenland. De tijdrit gaat door het centrum van het plaatsje Vitoria-Gasteiz, over een parcours van ruim 7 km. De wegwedstrijd wordt verreden op een 10 km lang parcours net buiten Mungia. Volgens de informatie die wij nu hebben zijn beide parcoursen voor Spaanse begrippen behoorlijk vlak, maar in Spanje weet je het natuurlijk nooit. Daarom gaan wij op woensdag en donderdag de beide parcoursen nog verkennen, voordat wij op vrijdag en zondag de tijdrit (4 ronden, 28,2 km) en de wegwedstrijd (9 ronden, 90 km) rijden.”

 

“De wereldbekerwedstrijden zijn de wedstrijden van het hoogste niveau die wij dit jaar kunnen rijden, aangezien wij niet naar de Paralympische Spelen in Rio gaan en er ook geen WK is dit jaar. De WK en Paralympische Spelen zijn de enige wedstrijden die internationaal hoger staan aangeschreven dan wereldbekerwedstrijden. Aan de wereldbekerwedstrijden doen over het algemeen dan ook (bijna) alle wereldtoppers mee. Juist daarom is het ook meteen een goede test om te kijken waar wij nu internationaal staan. Voor dit jaar hadden wij de doelstelling de top 8 notering te behalen bij een wereldbekerwedstrijd. Dit is in België, om verschillende aanwijsbare redenen, niet gelukt. In Spanje krijgen wij dus een herkansing en is een top 8 positie opnieuw onze doelstelling. Verder is het belangrijk om de (lange) tijdrit goed in te delen. Ook zullen wij proberen om in de wegwedstrijd ons actief met het wedstrijdverloop te bemoeien.”

 

Sponsors gezocht

Trainen kost tijd, materiaal en begeleiding en dus geld. Daarom ben ik op zoek naar nog meer sponsoren die mij kunnen steunen.

 
 

Ontwerp en realisatie WDPP