Trainen met de Stabicore bij Functional Fitness in Hedel

21-11-2016

Functional Fitness in Hedel

 

Ik sport alweer een tijdje bij proffit Functional Fitness in Hedel. Daar sport ik nu tweemaal in de week met veel plezier. Een aantal weken geleden liet Marcel (eigenaar van proffit) zijn uitvinding aan mij zien. De Stabicore, Ik vond het meteen interessant en ben er gelijk mee aan de slag gegaan. In het apparaat zitten vier balletjes samen een kilo. Je kunt er verschillende oefeningen mee doen die de balans, stabiliteit en kracht bevorderen. Wat ik hier op de foto doe is een lunch-over. Ik houd de stabicore met mijn armen gestrekt naar voren en laat de stalen kogels van links naar rechts lopen. Daardoor moet ik mezelf continue corrigeren, anders zou ik plat gaan. Ik merk zelf hoe vaker ik het doe, hoe makkelijker het gaat. Ook merk ik dat mijn Core-stability verbeterd. Core-stability is de kracht rondom mijn middel. Hierdoor blijf ik beter en rustiger in mijn zadel zitten tijdens het wielrennen. 

 

Dus Marcel Mutsaers, ik vind de Stabicore een topuitvinding. Hij gaat me zeker helpen op weg naar de Paralympische spelen in 2020 in Tokio. Als je mijn artikel leest en je wilt ook wat doen aan je conditie of gezondheid kom dan eens een keer kijken en sporten bij Proffit, ik heb geregeld dat het de eerste keer gratis is, moet je alleen de codewoord "el Torro" doorgeven! Tuurlijk moet je dan ook de Stabicore zelf maar eens uitproberen. 

Sponsors gezocht

Trainen kost tijd, materiaal en begeleiding en dus geld. Daarom ben ik op zoek naar nog meer sponsoren die mij kunnen steunen.

 
 

Ontwerp en realisatie WDPP