Column MooiMegaZien - Op weg naar Paralympics Tokio 2020

10-06-2016

 

Stan en Alie Scheij, de ouders van Roel:

Zulke jonge kerels werken wat weg!

 

“Roel is de jongste van onze drie zonen. Op 12-jarige leeftijd raakte hij visueel gehandicapt door een goedaardige hersentumor. Wat volgde was een zeer moeilijke periode van angst, woede en frustratie. Alles veranderde ingrijpend, ook het invullen van vrije tijd. Via een sportkamp maakte Roel kennis met tandemwielrennen. Zijn talent voor deze sport werd ontdekt door een trainer op Papendal. Inmiddels is Roel 17 jaar en racet hij nog steeds met veel plezier. De ervaren wielrenner Tom Gakes is zijn vaste piloot. Maria Jongeling bracht ze een jaar geleden bij elkaar en is hun trainster. Eén van de eerste resultaten van TandemTeam El ToRo was het behalen van de derde plaats op het NK tandem-baanwielrennen afgelopen november. Er zit zoveel potentie in dit team!”

 

“Wij, als trotse ouders, zijn de vaste verzorgers van het team in de breedste zin van het woord. Dat betekent bijvoorbeeld dat we ter voorbereiding van een wielerronde de boodschappen doen. Met een auto vol speciaal eten en drinken, massagemateriaal en reservematerieel vertrekken we vanuit Hedel. We zorgen dat de jongens op de juiste tijd op de juiste plaats verschijnen. Daar bekommeren we ons om mens en materieel. Zulke jonge kerels werken wat weg! Met een veel legere auto keren we dan ook terug naar huis. Daar ligt de was al op ons te wachten. Want we moeten ondertussen gewoon ons gezin draaiende houden. En dan hebben we ook nog ons werk. Multitasken heet dat, toch?”

 

Bron: Column MooiMegaZien - juni

Sponsors gezocht

Trainen kost tijd, materiaal en begeleiding en dus geld. Daarom ben ik op zoek naar nog meer sponsoren die mij kunnen steunen.

 
 

Ontwerp en realisatie WDPP