Column februari - Gerard van den Anker

02-03-2017

 


“Gegrepen door tomeloze inzet en positiviteit van Roel en zijn familie”

 

“Roel was 12 jaar toen werd geconstateerd dat een tumor in zijn hoofd de oorzaak was van zijn afnemend gezichtsvermogen. De tumor werd succesvol verwijderd, maar Roel zag nog maar voor 4%. Het leven van de sportieve scholier nam daardoor een heel andere wending. Roel heeft een droom: een gouden medaille op de Paralympics in Tokio in 2020. Wat gun ik mijn dorpsgenoot die medaille!”  


“Begin 2016 werd de Stichting TandemTeam El ToRo opgericht en kreeg ik de vraag om zitting te nemen in het bestuur. Samen met Cees van der Eijk, Eric-Jan Hoogendoorn, Leon van den Oord en Peter de Waal ben ik aan de slag gegaan. We zijn allen gegrepen door de tomeloze inzet en positiviteit van Roel, zijn ouders Stan en Alie en zijn teamgenoot Tom.”


“De vele vrijwilligers, sponsors en donateurs hebben de stichting nu al tot een succes gemaakt. Als bestuur hebben we vooral ook waardering voor de spontane initiatieven die zijn ontplooid, zoals de voetbalclinic bij VV Hedel, het Hedelse seniorenelftal dat geld inzamelde en Tango aan de Maas waar een mooi bedrag bij elkaar werd gedanst. Ook de inzamelingsacties tijdens de Hedelse Paardenmarkt waren erg succesvol.”


“De opbrengst van deze en andere inzamelingsacties stelt TandemTeam El ToRo in staat zich te laten zien, zowel nationaal als internationaal. 
2016 was een prima jaar voor Roel en Tom. Dat is een extra stimulans om door te gaan.  De jongens komen steeds dichter bij hun ultieme doel: deelname aan de Paralympics 2020 in Tokio.”

 

Bron: Column MooiMegaZien - Februari 2017 - Tekst: Loekie Bruinink

 

Gerard van den Anker

Sponsors gezocht

Trainen kost tijd, materiaal en begeleiding en dus geld. Daarom ben ik op zoek naar nog meer sponsoren die mij kunnen steunen.

 
 

Ontwerp en realisatie WDPP