Column Beleef December 2017- Marijn van der Sloot

22-12-2017

 

Op weg naar de Paralympische Spelen 2020 in Tokio kreeg Roel Scheij vorig jaar van trainingsmaat Marijn van der Sloot een uitspraak van Nelson Mandela mee: “The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall.” Deze uitspraak bleek heel toepasselijk voor dit wielerjaar.

 

‘Ik geef niet op, want wielrennen is mijn lust en leven’

 

Roel: “2017 zit vol tegenslagen. Begin dit jaar was ik in bloedvorm. Ik werkte super hard om deze vorm te behouden. Maar de tandem waarop Tom en ik de afgelopen jaren hebben getraind, werd te klein voor mij. Ik kreeg last van mijn rug. Dankzij een sponsor kon een nieuwe worden besteld, maar die liet lang op zich wachten.

Ik wilde mijn vorm natuurlijk vasthouden, dus bleef ik trainen. Zes keer per week fietste ik bloed, zweet en tranen op de tacx. Toen de nieuwe tandem eindelijk uit Spanje aankwam, bleek dat er nog flink aan gesleuteld moest worden. Ondertussen liet Tom weten dat hij moet stoppen met ons Tokio-traject. Hij kan onze trainingen niet meer combineren met zijn werk en gezin. Is al onze inspanning dan voor niks geweest?

Gelukkig heeft 2017 ook positieve kanten. Ik ben geslaagd voor mijn vmbo-b diploma! Dat was reden voor een feestje. Nu volg ik vier dagen in de week de opleiding Fietstechniek bij het REA College in Ermelo. Binnenkort hoop ik daar een eigen plek te krijgen in een begeleid wonen-traject.

 

Op 28 november, tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Apeldoorn, zou ik dan eindelijk mijn eerste koers op de nieuwe tandem kunnen rijden. Maar wat denk je? Die werden afgelast vanwege te weinig deelnemers! Dat verzin je toch niet?

 

Er zit niks anders op dan in 2018 met een schone lei te beginnen. Eén ding is zeker, ik geef niet op. Ik blijf wielrennen,  want dat is mijn lust en mijn leven!”

 

Bron: Beleef - Column december 2017 - Tekst: Loekie Bruinink

 

 

Sponsors gezocht

Trainen kost tijd, materiaal en begeleiding en dus geld. Daarom ben ik op zoek naar nog meer sponsoren die mij kunnen steunen.

 
 

Ontwerp en realisatie WDPP