Hedel helpt blinde wielrenner naar Tokio

03-08-2017

 

Roel Scheij Tokio 2020

 

Roel Scheij (18) wil in 2020 meedoen aan de Paralympische Spelen in Tokio. In zijn woonplaats Hedel wordt geld ingezameld om die droom te verwezenlijken.

 

Wielrennen is zijn lust en zijn leven. Aan talent, ambitie en doorzettingsvermogen ontbreekt het Roel Scheij allerminst; daarvoor is een blik in zijn goedgevulde prijzenkast het bewijs. Maar voor deelname aan de Paralympische Spelen van 2020 in Japan – zijn grote droom – is meer nodig. In de eerste plaats veel geld, want de sport die de 18-jarige Hedelnaar beoefent is niet goedkoop.

 

Roel is visueel gehandicapt en fietst zijn rondjes op een speciale tandem, met zijn vaste piloot Tom Gakes uit Opmeer. Dat gebeurt vooral in de weekeinden. De andere dagen traint hij thuis op een rollerbank. 
Alleen al met de aanschaf van materieel zijn tienduizenden euro’s gemoeid, en dat kan bruintje niet trekken.

 

Om hem financieel te steunen is in zijn woonplaats een stichting opgericht die de naam TandemTeam El Toro kreeg. Peter de Waal (56), vroegere buurman en vriend des huizes, nam het initiatief. „Het geld dat we inzamelen wordt ook gebruikt voor deelname aan trainingskampen, inschrijfgeld voor wedstrijden, vervoer en medische begeleiding”, legt hij uit. „Onze activiteitencommissie zet ludieke acties op touw. Dat doen we onder meer op de eerstvolgende paardenmarkt in november. Ook het verenigingsleven organiseert van alles en er loopt een legecartridge-actie bij een van de winkels in het dorp. En uiteraard zijn we druk op zoek naar meer sponsors.”

 

Behalve geld is nóg iets dringend nodig: een oefenpiloot. „Omdat mijn vaste partner alleen in de weekeinden kan trainen en ik meer op de weg zou moeten fietsen, zoek ik iemand in de omgeving die dat met me wil en kan doen”, zegt Roel. „Dat is niet zo simpel, want het moet natuurlijk iemand zijn met feeling voor de sport en bovendien moet het als team klikken.” Niettemin heeft hij goede hoop dat de juiste persoon zich meldt.

 

Roel is altijd een sportjongen geweest. Hij voetbalde met succes bij vv Hedel, tot op 12-jarige leeftijd een hersentumor werd ontdekt. Sinds de operatie heeft hij nog maar 4 procent zicht. Dat betekende onder meer het einde van de voetballerij.

 

Tijdens een zomerkamp kwam hij in aanraking met tandemwielrennen en was meteen verkocht. Zijn bezoek aan een talentendag van NOC*NSF maakte duidelijk dat hij aanleg heeft. Zo viel hij vorig jaar in de prijzen bij het NKbaanwielrennen.

 

En nu droomt hij dus van Tokio.

 

Bron: Brabants Dagblad - Bas Moerman - 2 augustus 2017

Sponsors gezocht

Trainen kost tijd, materiaal en begeleiding en dus geld. Daarom ben ik op zoek naar nog meer sponsoren die mij kunnen steunen.

 
 

Ontwerp en realisatie WDPP