Column september - De vriend van Roel aan het woord

30-09-2016 -

 

 

Maarten Wolfert, vriend waarmee Roel de Alpe d’Huez bedwong:

“We waren supertrots op elkaar dat we het hadden gehaald!”

 

“Roel ken ik al mijn hele leven. We hebben samen op voetbal gezeten bij VV Hedel en zo zijn we vrienden geworden. In 2013 heb ik voor Roel de Alpe d’HuZes gefietst. In de jaren daarvoor had ik moeten toezien wat kanker met je leven kan doen. Ik wens niemand toe wat Roel heeft moeten doorstaan. Toen ik na het fietsen van de Alpe d’HuZes thuiskwam, kreeg ik het idee om Roel het jaar daarop mee te nemen naar Frankrijk. Ik wou hem graag laten zien wat mensen daar samen kunnen bereiken om de ziekte kanker de wereld uit te helpen. Mijn vader bedacht dat Roel en ik samen op een tandem naar de top van de Alpe d’Huez zouden kunnen trappen. Roel was gelijk razend enthousiast. Zijn ouders vonden het ook een leuk idee en zijn gaan infomeren naar de mogelijkheden.”

 

“We reden iedere zondag al wel een rondje op de gewone tandem van Roel, maar op een racetandem hadden we nog nooit gezeten. Na een aantal keer te hebben getraind, kregen we er goed schik in. We hadden echt zin om die Alpe naar boven te stampen! In juni 2014 was het dan zover. ’s Ochtends vroeg om 4.30 uur stonden we al aan de start. Samen zijn we één keer naar boven gefietst. Het was súperzwaar, maar we waren ook súpertrots op elkaar dat we het hadden gehaald! Sindsdien is Roel niet meer van de fiets te krijgen. Ik weet zeker dat hij de Paralympische Spelen in Tokio gaat halen!”

 

Bron: Column MooiMegaZien - september 2016

 

alphe d'Huez

Sponsors gezocht

Trainen kost tijd, materiaal en begeleiding en dus geld. Daarom ben ik op zoek naar nog meer sponsoren die mij kunnen steunen.

 
 

Ontwerp en realisatie WDPP