Ronde van Belgiƫ 2016

16-05-2016

 

Donderdag na een lange rit kwamen we aan in Gedinne, waar de eerste etappe van de Ronde van België gereden werd op een heuvelachtig parcours. We begonnen goed, en zaten in de openingsfase zelfs samen met de 5 sterkste tandems in de kopgroep die tot het einde weg zou blijven. Helaas konden wij dit hoge tempo, en met name de herhaaldelijke aanvallen, niet volgen en moesten we de andere 5 renners laten gaan. In dit startveld was dat ook zeker geen verrassing. Maar Roel was zo ver in het rood gegaan, dat we ook bij de tweede groep niet meer aan konden sluiten. Uiteindelijk kwamen we samen met een andere Nederlandse tandem achterop te rijden voor plek 13. Net toen we bij dit andere team waren weg gereden, kregen we te maken met een lekke band. Omdat er geen auto in de buurt was, duurde het meer dan 5 minuten voor we een nieuw wiel kregen en werden we door 2 grote groepen ingehaald. Daarna hebben we nog veel renners terug ingehaald, en uiteindelijk zijn we op een 17de plek geëindigd. Voor ons een zeer teleurstellend resultaat, en door de grote tijdsverschillen is de beoogde top 10 klassering nu erg ver weg. Maar morgen nieuwe ronde en dus ook nieuwe kansen.

 

Vrijdag in de tweede etappe gingen we opnieuw goed van start, en konden we lang aansluiting houden met de eerste groep, even voor half koers kwamen we aan het elastiek te hangen, en uiteindelijk moesten we de kopgroep definitief laten gaan omdat we werden gehinderd door een ruzie tussen een Frans team en een andere tandem. Daarna kwamen we alleen te zitten, maar hielden we er een goed tempo op na dat net iets langzamer was dan dat van de kopgroep, maar veel sneller dan de groep achter ons. Onze voorsprong liep zelfs op naar 3 minuten op die groep. Maar toen kregen wij een aantal keren te maken met verkeer op het parcours, en 2 keer kwamen wij zelf in aanraking met een auto die niet op het parcours had mogen rijden. Omdat we zelfs na meerdere keren vragen bij de jury geen motor voor ons kregen, en we nog steeds met verkeer te maken hadden, moesten we voor onze eigen veiligheid het tempo laten zakken waardoor we uiteindelijk nog zijn terug gepakt door de groep achter ons, die wel werden begeleid door een auto én een motor, die er ook nog eens zo dicht voor reden dat zij profijt hadden van de zuiging. Maar erger is nog dat we ook op een ronde achterstand werden gezet door de kopgroep, wat extra straftijd opleverde voor het algemeen klassement. In de laatste ronde waren wij dan als enige op een ronde gereden ploeg wel in staat om de kopgroep, en alle aanvallen te volgen. Hierdoor waren we nog wel best of the rest, maar toch hadden we een erg zure nasmaak want zonder de incidenten met verkeer hadden we nu een kwartier beter gestaan in het klassement en hadden we weer uitzicht gehad op de top 10 in het eindklassement.

 

Op zaterdag stonden een tijdrit en een wegrit op het programma. Voor de tijdrit hadden we besloten om niet 100 procent te geven, omdat we in het klassement kansloos waren en daarom wilden gaan voor een goede klassering in de middag etappe. Toch werden we nog13de,  niet heel goed, maar zonder tijdrit stuur en speciale wielen wel beter dan verwacht. We begonnen goed aan de middagetappe en reden vooraan mee in de koers, maar opnieuw had Roel zich opgeblazen in de openingsfase en konden we vervolgens niet meer volgen. Toen Roel eenmaal hersteld was konden we wel weer een goed tempo rijden, en uiteindelijk reden we naar een 10de plek in de uitslag van de etappe. Een prima uitslag, maar na afloop was er bij Roel wel de teleurstelling omdat hij in het begin te veel heeft gegeven, waardoor we een nog betere klassering mis liepen.

 

Op de laatste dag waren we gebrand om nog één keer te laten zien wat we kunnen. Maar al voor de start kregen we te maken met materiaal pech, want allebei onze achterwielen bleken onbruikbaar. Gelukkig konden we op het laatste moment nog een wiel lenen van de Poolse ploeg, waardoor we alsnog van start konden gaan. Maar omdat de Poolse mechanieker nog met onze fiets bezig was op het moment dat het peloton al geneutraliseerd vertrok, sloten we aan het eind van de naturalisaties helemaal achteraan aan. Direct werd vooraan vol gas gegeven, waardoor het peloton in stukken brak en wij de slag misten. We kwamen in een kleine groep in de achtervolging te rijden, maar moesten daar al het werk alleen doen. In de kopgroep moesten ze de snelle start bekopen, en even viel het stil. Daardoor kregen we de kopgroep weer in het zicht, maar daar ging het tempo ook weer omhoog. Hierdoor duurde het erg lang voor we terug konden komen, maar uiteindelijk lukte dat. Op verzoek van het Nederlandse duo dat favoriet was voor de etappe zege wanneer het een massasprint zou worden, gingen wij direct op kop rijden om de groep bij elkaar te houden. Op iets meer dan 2 ronden van het einde was er toch een ontsnappingspoging, maar door ons hoge tempo kwam er niemand weg. Wel zakten wij door de versnelling wat verder naar achteren in de groep. Toen we weer naar voren wilden rijden, werden we omver gereden door een andere tandem. We gingen hard onderuit met veel schaafwonden tot gevolg. Ook kostte dit ons een goede uitslag in de etappe, en zakten we nog een plek in het klassement in in plaats van te stijgen.

 

Al met al hebben we deze week veel geleerd, en ook op sommige momenten laten zien dat er nog veel in het vat zit voor ons. Helaas was door de vele tegenslagen het resultaat wel een stuk minder dan verwacht, met een 14de plek in het algemeen klassement.

Sponsors gezocht

Trainen kost tijd, materiaal en begeleiding en dus geld. Daarom ben ik op zoek naar nog meer sponsoren die mij kunnen steunen.

 
 

Ontwerp en realisatie WDPP